Julegaver du kan lage selv: Mat
Forrige gang skrev jeg om julegaver du kan hekle, og denne gangen skal det handle om spiselige julegaver. En del av det kan ta litt tid, spesielt om du skal fermentere noe, så det kan være lurt å begynne å tenke på det nå. Vanligvis tar en fermenteringsprosess minst seks uker, kanskje mer, så dette er altså ikke en julegave du kan slenge sammen i siste sekund etter at butikkene har stengt.
Her har du noen ideer om du vil gi bort mat til jul – noe som er en god tanke dersom du vil bidra til at forbruket går ned. Julegaver man spiser opp, blir jo ikke til søppel for evig tid, og et Norgesglass eller en annen glasskrukke kan jo brukes igjen og igjen i det uendelige av mottakeren. Glasskrukker og -flasker finner du ofte både i bruktbutikker og på Ikea eller for den saks skyld Europris, så det er veldig takknemlige gaver å lage.
Fermentert mat:
- Surkål
- Gulrøtter, både raspet og i stenger
- Agurk, både i skiver og i stenger
Godteri:
- Karameller
- Peppermyntekuler
- Honningristede nøtter
- Ristede mandler
- Hjemmelaget sjokolade
Flytende:
- Likør
- Tinkturer
- Saft
- Kombucha
Andre ting:
- Syltetøy
- Alle tørre ingredienser i en kakeoppskrift lagt lagvis i en glasskrukke
Har du laget mat og gitt bort i julegave før? Hvordan gikk det?
Oppdag mer fra Skogfrue.no
Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.