Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the health-check domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Meal prepping - det mest geniale ever! - Skogfrue.no
Matoppskrifter

Meal prepping – det mest geniale ever!

Dere…

Jeg har oppdaget det mest geniale EVER!

De som kjenner meg vet at jeg ikke akkurat liker å tilbringe så veldig mye tid på kjøkkenet – det tar meg bort i fra skogen min og det tar meg bort i fra bøkene mine. Jeg har rett og slett ikke noe ønske om å tilbringe mer tid på matlaging enn jeg absolutt MÅ, samtidig som jeg har en kropp som virkelig trenger et næringsboost utover hva Toro kan gi meg, og jeg har dessuten en datter jeg må fóre. Long gone er de dagene hvor jeg bare kunne slenge ut en pupp med ferdig perfekt miksa næring til henne! 🙂

Jeg har gått på noen grandiosasmeller, for å si det sånn. Det har også hendt at jeg har kjørt til nærmeste bensinstasjon for å spise frokost, idiotisk som det nå enn er.

Men jeg har nå sett lyset, kjære leser.

Løsningen er enkel og aldeles genial.

Meal prepping.

Konseptet går ut på at du bruker noen timer EN dag i uka på å lage mat for resten av den. Jeg har prøvd det ut litt et par uker nå, og det er så fullstendig perfekt at jeg nok aldri kommer til å gå tilbake til å lage middag hver eneste skapte dag igjen.

Forrige lørdag lagde jeg opp mat til meg selv. Menyen var som følger:

Frokoster: Kjøleskapsgrøt med diverse bær
Lunch: Grønn smoothie
Middager: Laks med grønnsaker, orientalske reker, tacokjøtt ferdig stekt

Kveldsmat er bare knekkebrød med noe sunt på, vanligvis. Økologiske egg og tomat, for eksempel, og et glass melk.

Kjøleskapsgrøtene lager jeg veldig enkelt med 1 dl havregryn og 1 dl økologisk helmelk i et lite norgesglass, og noen frosne bær strødd over. Skru på lokk, sett i kjøleskapet, ferdig. Neste morgen er det bare å finne en skje, skru av lokket og nyte verdens mest superenkle frokost.

Smoothiene består av en banan, en kopp blåbær og en kopp spinat, som legges i frysepose med 1 god teskje hvetegrasspulver, og puttes i fryseren til den skal blendes sammen med en kopp mandelmelk eller lignende. Dette blir to glass, så halvparten kan tømmes over i et nytt norgesglass og settes i kjøleskapet til dagen etter.

Og middag lager jeg som vanlig og deler opp i porsjoner. Jeg bruker disse beholderne fra Ikea – de er helt perfekte i størrelsen, og jeg elsker at de er av glass. Da kan jeg helt uten dårlig samvittighet slenge formen i ovnen og varme opp, før maten tømmes på tallerkenen og formen settes rett i oppvaskmaskinen så den er klar for en runde til når den tiden kommer. Jeg skal bestille noen i en mindre størrelse også, så huldreungen min får porsjoner som passer perfekt til henne.

Jeg sparer så mye stress og tid og penger! Når alt planlegges på denne måten, blir det veldig mye enklere å bruke det som ligger nederst i fryseren og ellers blir glemt bort. Dessuten er det enormt mye enklere å få i seg den grønne smoothien når den faktisk allerede er preppet klar, og dermed blir det også mye mer sannsynlig at jeg faktisk får i meg de grønne sakene. Jeg pleier å dra på treningsstudio etter frokost, og det er så godt å komme hjem til noe sunt som allerede er så godt som ferdig! Fristelsen for å falle for andre ting er ikke så stor da, og jeg har sendt meg selv mange takknemlige tanker for alt som på forhånd var gjort klart denne uka. Det er som å komme til dekket bort, tre ganger om dagen, hver dag.

Jeg kjenner at dette er bra for meg. Både næringen som ligger der klar og bare venter, og det totale fravær av stress fordi jeg vet hva det er til middag, og jeg vet at jeg allerede har betalt for det sånn at ingenting der vil påvirke budsjettet noe mer resten av uka også. Det er meal peace, rett og slett.

Akkurat nå er det lørdag og meal prepping-dag igjen, så jeg har slengt en ny runde med kjøleskapsgrøt på plass i kjøleskapet, og i ovnen står det nå en oksesteik. Den vil nok rekke i tre dager, tenker jeg, til meg og huldreungen min. Og så har jeg kjøpt laks i tillegg, så da er det fire middager klare om ikke så veldig mange timer.

Jeg lurer fortsatt litt på hva jeg skal spise på fredag når hun drar til pappa igjen, men det finner jeg ut av i løpet av dagen. Jeg må uansett ut en liten tur til i butikken for å kjøpe inn mandelmelk, bananer og blåbær til smoothiene mine, så de blir klare også.

Dette skulle jeg ha begynt med mye tidligere, tenk så mye jeg kunne spart meg selv for!

 


Oppdag mer fra Skogfrue.no

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.

Én kommentar