Oppskrift på baconsurret kyllingfilet med poteter i tomatsaus
En gang i verden var dette en av favorittmiddagene mine, og jeg lagde den ofte. Jeg tror jeg sluttet å lage den når jeg fikk rare diller og aversjoner under svangerskapet, men nå smaker den like godt som før igjen. Siden det er så lenge siden jeg skrev ned oppskriften, aner jeg rett og slett ikke hvor den kommer fra lenger. Men her er i alle fall oppskrift på baconsurret kyllingfilet med poteter i tomatsaus!
Du trenger:
- 2 kyllingfileter (veldig gjerne økologiske)
- bacon (veldig gjerne økologisk)
- 1 løk
- 2 finhakkede fedd hvitløk
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 boks tomatpuré
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 1/2 ts sukker
- 1 ts tørket oregano
- 4 poteter i biter (eventuelt en søtpotet, hvis du vil ha mer paleo)
- 1 brokkoli
Så gjør du sånn her:
Surr baconskiver rundt kyllingfiletene, og legg dem i en smurt, ildfast form. Sett dem i forvarmet ovn i ca 200 grader.
Hakk løk og hvitløk, surr dem i steikepanna med litt olje frem til de er blanke.
I mellomtiden skreller du og skjærer opp potetene, og setter dem til kok. Del også opp brokkolien i små buketter, og kok dem såvidt møre i en annen kjele.
Når løken er blank, tilsetter du tomatpuré, hakkede tomater, pluss oregano, salt og pepper. La det putre i et kvarters tid på lav varme.
Når potetene nærmer seg ferdigkokte, legger du dem over i tomatsausen.
Og når kyllingen er gjennomstekt, er du ferdig, og det er bare å servere.
Bon apetit! ?
Oppdag mer fra Skogfrue.no
Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.