Oppskrift på chiapudding med kakao (naturlig mat / paleo)
I dagens episode av serien «naturlig mat», gir jeg deg herved sjokoladepudding til frokost! Oppskriften fant jeg her, men jeg har oversatt den og tweaket den litt. Og jeg forelsket meg i hvor enkelt det er! Det tok veldig lang tid før jeg oppdaget chiapudding, så jeg er sikkert langt bak «alle andre» her, men denne hører virkelig hjemme i Den naturlige kokeboka.
Chiapudding er både paleovennlig, melkefri og glutenfri. Det eneste du kanskje bør passe litt på, er å drikke godt med vann en dag du har spist chiafrø, siden de kan binde magen litt.
Du trenger:
- 1 1/2 kopp mandelmelk
- 1/3 kopp chiafrø
- 1/4 kopp kakaopulver
- 2 ss honning
- noen dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
- 1/2 banan
Rør sammen chiafrø og kakaopulver i en bolle.
Tilsett mandelmelk og vaniljeessens, og visp godt.
Ha oppi honning, og visp veldig godt, til du har en jevn blanding.
Tøm oppi en krukke – om du har et lite Norgesglass, passer blandingen perfekt oppi det. Skru igjen lokket, og sett det i kjøleskapet over natta. Så kan du ta det med deg på jobb eller på toget eller hvor som helst, for maten er faktisk klar!
Når du er klar til å spise chiapuddingen, skjærer du opp bananen i skiver, eller bare gumler den ved siden av.
Velbekomme!
Oppdag mer fra Skogfrue.no
Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.
7 kommentarer
Lappeteppet/ Anja
Nam!
Jeg har også hengt etter på denne trenden, men jeg har helt klart fulgt etter jeg også!
Bruker du vanlig bakekakao???
Skogfrue
Jepp, helt vanlig kakaopulver som du bruker i sjokoladekake og sånt. 🙂
Fru Jacobsen - Ikke perfekt, men alltid ekte!
Denne må jeg teste ? takk for tips ?
Skogfrue
Vær så god! 🙂
Linn // FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j.
Nam!
Jeg var solgt da jeg leste «sjokoladepudding til frokost»! Denne må jeg også teste! Sikkert et dumt spm: kan den forhåndslages kvelden før?
Skogfrue
Ja, du setter den jo i kjøleskapet over natten, og den holder seg en stund. 🙂
Monica BJ
Har litt dilla på chiapudding for tiden, spiser det til frokost hver dag =)