Oppskrift på gulasj (naturlig mat / paleo / primal)
Det er torsdag igjen, og en ny oppskrift på naturlig mat kommer nå din vei!
For mange år siden fant jeg denne oppskriften på gulasj et sted på nettet – jeg skrev den bare ned i kokeboka mi, så jeg aner ikke hvorfra jeg fikk den. Si gjerne fra om du kjenner den igjen, så jeg kan gi kred til den som fant den opp! Men denne oppskriften er uansett en stayer, som har vært med meg lenge, og som jeg egentlig lager ganske ofte.
Denne oppskriften gir ca 4 porsjoner. Den er enkel å koke i større mengder, og gjør seg godt i porsjonspakninger i fryseren, så føl deg fri til å doble eller triple oppskriften!
Du trenger
- 400 gram oksekjøtt (erstatt med kjøttdeig for budsjettvariant)
- kraftbein
- 1 stor løk
- 1 stor paprika
- 6 poteter (erstatt med søtpotet eller sellerirot hvis du vil kutte stivelse)
- 1 liten boks tomatpuré
- 1 liter kjøttbuljong (eller egen kraft, hvis du har)
- 4 ss paprikapulver
- 1 ts chilisaus (kutt ut hvis du vil ha 100% uprosessert)
- 1 ss sukker (kutt ut hvis du vil ha lavkarbo)
Strimle kjøttet og stek i en kjele. Tilsett paprikapulver, sukker og chilisaus, og brun alt sammen på svak varme. Så skjærer du løken i båter, legger den i kjelen, og tilsetter kjøttbuljongen. Potetene kuttes så i små terninger, og legges i kjelen sammen med kraftbeinet. Kok gulasjen til potetene er passe møre. Skjær opp paprikaen i strimler, og legg dem oppi mot slutten av koketiden.
Vil du ha ekstra fett oppi, for å gjøre den mer næringsrik, kan du steike kjøttet i godt smør. Du kan også bare tilsette en ekstra spiseskje smør eller annet fett mens kjelen koker.
Dette er en relativt billig og enkel matrett å lage, og ingrediensene veier heller ikke spesielt mye om du skal gå eller sykle på butikken. Om du skal dra på tur, så er den enkel å bare putte på en termos. 🙂
Velbekomme!
Oppdag mer fra Skogfrue.no
Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.
9 kommentarer
Lappeteppet/ Anja
Jeg elsker slike retter, jeg kjenner nesten duften bare av bildet!!!!
Denne skal jeg lage i slowcooker!
Skogfrue
Åh, det er sikkert lurt! Har aldri prøvd, men har tenkt på å skaffe meg en sånn en gang! 🙂
Louise
Gulasj er drit godt! En stor gryte og man har mat ei hel uke?
Skogfrue
Jeg vet!!! 😀
Monica BJ
Ah, det er så godt! Og så er jeg veldig fan av mat man kan lage i store porsjoner og fryse ned. Snakk om enkel, god og sunn fast food!
Skogfrue
Jeg også – og denne er helt perfekt!! 🙂
Linn // FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j.
Å, nå ble jeg sulten!
Jeg eeelsker også sånne retter! Spesielt på høsten – kan du minne meg på denne igjen da, Skogfrue? Som Anja sier, man kan nesten kjenne duften fra bildet! Så skikkelig digg ut!
Skogfrue
Haha ja, skal prøve å huske det! 😉
Anita Kristin
Takk for god oppskrift. Vi skal ha selskap på søndag, og denne ser jo overkommelig ut til ca 18 stk. Men den skal prøvast uansett, snart.