Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the health-check domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Oppskrift på orientalske reker (naturlig mat / paleo / primal) - Skogfrue.no
naturlig mat
Matoppskrifter

Oppskrift på orientalske reker (naturlig mat / paleo / primal)

Den neste oppskriften i serien «naturlig mat», er en god oppskrift jeg fikk på orientalske reker en gang.

Orientalske reker er veldig enkelt å lage, og gir deg et godt sjømatalibi om du har spist litt mye kjøtt i det siste. Den passer også utmerket til fryseren, så du kan godt doble oppskriften og lage opp litt ekstra. Og i tillegg er det god, sunn og naturlig mat.

Du trenger

  • 1 boks Creme Fraiche
  • 1 boks knuste tomater
  • smør til steking
  • 1 liten løk
  • 1/2 squash
  • 1 paprika
  • 1 boks pillede reker
  • litt havsalt (kommer an på hvor mye salt det er i smør og reker)
  • 1 teskje karri

Først skjærer du opp løk og squash, og steker dem på lav varme i litt smør. Når de er blanke, kan du ta pannen litt av plata.

Så blander du oppi Creme Fraiche og tomater, og tilsetter karri, paprika og bittelitt salt (smak til). La det småkoke i ca 10-12 minutter på middels varme. Og så, helt på slutten, tilsetter du rekene. Tøm av laken først, men behold litt av den for smakens skyld.

Helt til slutt tar du en siste smakstest for å finne ut av om du har hatt oppi nok salt og karri. Smak til, og juster ved behov.

Orientalske reker serveres enten som den er, eller med fersk loff (hvis du ikke spiser paleo) og litt sprø salat ved siden av.

Velbekomme! 🙂

Denne retten kan du også fryse og legge klar i porsjonspakninger i fryseren. Det eneste du må passe på når du varmer den opp for andre gang, er å ikke la retten stå for lenge i ovnen – da blir rekene litt småseige. Derfor er det best å la den tine helt opp før du setter den i ovnen for oppvarming, og røre godt rundt sånn at den blir varm jevnt over.


Oppdag mer fra Skogfrue.no

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.

2 kommentarer